martes, 30 de septiembre de 2008

Quadern Preventiu: Treball per torns i nocturn.

Us enviem circular en referència a la darrera publicació realitzada des de la Secretaria de Medi Ambient i Salut Laboral.

Quadern Preventiu: Treball per torns i nocturn.

Aquesta publicació forma part d’una col·lecció de quaderns que tracten diversos temes d’interès de prevenció de riscos laborals. Estan dirigits a treballadors i delegats de prevenció i busca donar una informació sobre com actuar davant els riscos que es puguin donar al seu lloc de treball.
Haver de treballar de nit i per torns rotatius és una exigència cada vegada més freqüent per a molts treballadors en una societat que vol funcionar les 24 hores del dia. Tot i això, el treball nocturn i per torns presenta efectes negatius per la salut derivats principalment de la inversió del ritme biològic: fatiga, trastorns del son, alteracions gastrointestinals i d’hàbits alimentaris, alteracions de la vida social i familiar, etc.
Amb aquest quadern volem donar a conèixer i aprofundir en aquesta problemàtica, així com proposar mesures preventives que permetin garantir la seguretat i la salut dels treballadors exposats a aquest risc.
Esperant que aquesta informació sigui de la vostra utilitat, per més informació no dubteu en posar-vos en contacte a amb la nostre Secretaria.

Rebeu una salutació ben cordial,
Dionís Oña i Martín
Secretari de Medi Ambient i Salut Laboral
http://ugt.seccion.sindical.basf.googlepages.com/quadern_tornsnocturn.pdf

No hay comentarios: